Μερικά από τα οφέλη του κατσικίσιου γάλακτος στην υγεία και στην επιδερμίδα είναι:
Μπορεί παλαιότερα στη χώρα μας η κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος να ήταν περιορισμένη, όμως σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί τη πιο διαδεδομένη μορφή γάλακτος. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν και στην Ελλάδα, η κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος και των προϊόντων του κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, καθώς πλέον αναγνωρίζεται η θρεπτική του αξία, τα οφέλη του στην υγεία, αλλά και τα προτερήματά του σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα.
Αν δεν έχετε βάλει ποτέ σαπούνι με κατσικίσιο γάλα στο δέρμα σας, προτείνουμε να το δοκιμάσετε.
Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι το δέρμα σας θα αισθάνεται εξαιρετικά αναζωογονημένο.
Όχι μόνο το δέρμα αρχίζει να ανακτά τη φυσική του ισορροπία υγρασίας, αλλά και να αισθάνεται υπέροχα μεταξένιο στην αφή.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το σαπούνι με κατσικίσιο γάλα έχει αυτή την ικανότητα, αλλά έχει να κάνει με τον τρόπο παρασκευής του. Τον τρόπο παρασκευής του σαπουνιού και την επιλογή των συστατικών που χρησιμοποιούνται σε αυτό.
Η χρήση σαπουνιού από με κατσικίσιο γάλα έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία του δέρματος.
Το φρέσκο κατσικίσιο γάλα έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος για να βοηθήσουν το ταλαιπωρημένο δέρμα.
Αν ψάχνετε ένα σαπούνι για πλύσιμο προσώπου, το τριχωτό της κεφαλής, αφαίρεση μακιγιάζ, ευαίσθητο δέρμα, έκζεμα, δερματίτιδα ή ψωρίαση, αυτό είναι το κατάλληλο σαπούνι για εσάς. Το κατσικίσιο γάλα περιέχει πολύτιμες βιταμίνες όπως οι βιταμίνες Α, Β1, Β6, Β12 και Ε, φυσικά αντιοξειδωτικά γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες και μέταλλα όπως το σελήνιο.
Το γάλα περιέχει επίσης γαλακτικό οξύ. Το γαλακτικό οξύ είναι ένας τύπος α-υδροξυ-οξέος που απολεπίζει, καθαρίζει και μαλακώνει το δέρμα. Το κατσικίσιο γάλα είναι επίσης πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και τριγλυκερίδια και έχει ένα μοναδικό pH παρόμοιο με το ανθρώπινο, καθιστώντας το ιδανικό ως ήπιο, καταπραϋντικό συστατικό.
Το σαπούνι με κατσικίσιο γάλα είναι ιδανικό για άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, έκζεμα ή ψωρίαση. Είναι επίσης ιδανικό αν θέλετε να διατηρήσετε υγιές δέρμα.
Περιέχει λιγότερη λακτόζη σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα κάνοντας το πιο εύπεπτο για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Η λακτόζη δε, μειώνεται ακόμη περισσότερο στα γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης του γάλακτος, όπως είναι το τυρί.
Το αγελαδινό γάλα περιέχει τις πρωτεΐνες A2 και A1 βήτα-καζεΐνη, ενώ το κατσικίσιο τυρί μόνο A2 βήτα-καζεΐνη η οποία σύμφωνα με μελέτες, υπερτερεί και είναι πιο εύπεπτη σε σχέση με την A1 βήτα-καζεΐνη του αγελαδινού γάλακτος.
Το κατσικίσιο γάλα είναι μια πολύ πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία αποτελούν βασικά δομικά στοιχεία των κυττάρων, των ιστών, των μυών και των οστών βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη και διατήρηση της καλής μας υγείας.
Περιέχει περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνη Α σε σχέση με το αγελαδινό γάλα. Ένα ποτήρι κατσικίσιο γάλα ή μια μερίδα κατσικίσιου τυριού μπορεί να καλύψει μέχρι και το 40% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς σκελετού και της υγείας των δοντιών και των ματιών μας.
Είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, ένα από τα πιο σημαντικά ιχνοστοιχεία. Ο ψευδάργυρος βοηθάει στην διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του οργανισμού,και πιο συγκεκριμένα, βελτιώνει την αναπαραγωγική υγεία, βελτιώνει την όραση, την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών.
Το κατσικίσιο τυρί είναι μια καλή πηγή σεληνίου, ενός από τα βασικότερα ιχνοστοιχεία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το σελήνιο βοηθά το σώμα σας να μειώσει τις βλάβες που προκαλεί στο DNA μας το οξειδωτικό στρες, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι νόσοι του θυρεοειδούς και κάποιες μορφές καρκίνου.